Quo Vadis?

Achteraf gezien was het niet zo handig om de naam Quo Vadis? te gebruiken, want die naam is alles behalve uniek. Maar ja, als je op een link hebt geklikt waar je achteraf gezien niet op had moeten klikken, is dat ook niet zo handig.

Quo Vadis? is een Firefox add-on, waarmee je van tevoren kunt zien waar je terecht gaat komen. Dat is ook de gedachte achter de naam…

Stel je komt een obscure link tegen, zoals ow.ly/8Pqgo. Als je de add-on hebt toegevoegd aan Firefox klik je met je rechter muisknop op de link en kies je “Quo Vadis?”. De add-on laat dan zien waar de link naar doorverwijst, en waar die link weer naar doorverwijst, enzovoorts. Tot en met de uiteindelijke pagina. Hartstikke handig.

Een concreet voorbeeld ziet er zo uit:

Het is vooral handig, als je nieuwsgierig bent ingesteld, als je niet klakkeloos op een obscure link wilt klikken, als je wilt zien of je internetverkeer volledig over beveiligde verbindingen verloopt, als je inzage wilt in alle tussenpersonen die statistieken over je klikgedrag verzamelen, of al het voorgaande.

De Quo Vadis? add-on bestaat sinds het jaar 2012.

Ben je geïnteresseerd en gebruik je Firefox als browser? Ga dan naar: addons.mozilla.org/firefox/addon/quo-vadis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *